LADYFIT.RO : cori.ro : taebo.ro : stepaerobic.ro : cursuripilates.ro : pilatesprenatal.ro : cursuridansbucuresti.ro
2010-06-20 13:27:42

Despre Pilates

Orice articol despre Pilates incepe , de regula, cu un scurt pasaj despre biografia lui Joseph Pilates – creatorul metodei, pe care a numit-o Contrology in 1920.  Cu toate acestea, cel care a facut ca metoda Pilates sa ajunga sa fie secretul starurilor Hollywoodiene a fost Ron Fletcher. Unul dintre studentii lui Joseph si ai Clarei Pilates, este cel care a atras la studioul lui din Beverly Hills starurile anilor ’70.  A pastrat permanent o legatura speciala cu Clara, chiar si dupa moartea mentorului sau. Metoda predata de el a atras la studioul sau vedetele acelor ani: de la Candice Bergen la Barbara Streisand si Steven Spielberg, starurile au atras atentia presei. Astfel, in anii ‘80 Pilates a incetat sa mai fie secretul celor foarte bogati si celebri si a devenit accesibil maselor, prin munca altui personaj important in istoria acestui sport: Romana Kryzanowska. Dar asta e o alta istorie de marketing de succes.


De ce este metoda Pilates atat de populara?
Pilates inseamna in primul rand adaptabilitate. Un instructor de top poate face o evaluare corecta a nevoilor clientului sau. El trebuie sa cunoasca intregul repertoriu clasic de  peste 2500 de exercitii si sa fie capabil sa faca o selectie precisa, personalizata pentru clientul sau. In plus, aici intervine creativitatea si valoarea instructorului- pentru ca trebuie sa ofere acele miscari lente si controlate care sunt accesibile si eficiente, placute si provocatoare, dar sa aiba si o strategie pentru progresul in timp al rutinei clientului sau. Exista antrenori de Pilates care au investit zeci de mii de dolari in pregatirea lor, in cursuri si seminarii la care au participat pentru a-si intregi viziunea lor despre antrenamentul de Pilates. Sunt necesare ore lungi de studiu individual asupra exercitiilor, cunostinte extensive de anatomie, biomecanica si kinesiologie, dar si psihologie sau suport motivational.Pilates poate fi o solutie pentru acei clienti ocupati, care cauta siguranta si eficienta intr-un antrenament. Este potrivit pentru orice varsta si aproape oricine poate alege sa participe la ore. Poate fi doar un punct de pornire pentru cei care vor sa aiba o forma fizica de invidiat, sau o metoda singulara de antrenament.
Din 1920 clientii obtin rezultate uimitoare cu aceasta metoda, iar inovatiile aduse de fiecare instructor au facut ca Pilates sa ramana o metoda mereu

pilates


RASPUNSURI LA ARTICOLPOSTEAZA UN MESAJ

Nume
Email
Introdu suma: 5+4
Mesaj
Follow ladyfitgym on Twitter
LadyFit Gym

Create Your Badge

ARHIVA
Partenerii nostri
  • Ladyfit